Karácsony

2014.december 16.-án délután első osztályos gyerekeket láttunk vendégül. Vidáman búcsúztak a gyerekek, apró ajándéktárgyaikkal büszkélkedve. Igazi boldog karácsonyi hangulatban töltöttük a napot.

Képek

Mikulás 2014

Vidám zenés műsorral vártuk az óvodásokat 2014. decenber 5.-én.
A süni, katica, napocska, méhecske, virág csoportok versekkel,dalokkal készültek a télapó köszöntésére.

A rendezvény végén minden kisgyermek csomagot kapott a mikulástól.

   https://i.ytimg.com/vi/yGXAeeBCMV8/mqdefault.jpg

Versszínház

2014. november 14-én Turek Miklós színész tartott előadást Radnóti Miklós költészetéről és életéről. Csaknem egy évtizede indított VERSSZYÍNHÁZi vállalkozásának fő célkitűzése, hogy a magyar közönség újra fölfedezze páratlan nyelvi értékeit, melyek egy igazán egyedülálló és figyelemre érdemes gondolat és érzelemvilágot közvetítenek.

Képek

 

Országos Könyvtári Napok

2014. október 14 - én délután vendégünk volt Lackfi János. Két előadást tartott a szeghalmi közönségnek, délután 15:00 - tól a gyerekekkel találkozott, Apám kakasa című könyvéből vicces verseket adott elő.
Az előző hét folyamán a kölcsönzések után tombola szelvényt osztottunk, melynek sorsolására az előadás után került sor. A fődíjat a tortát egy kisfiú nyerte, aki testvéreivel osztozhatott rajta.
17:00 - kor a felnőtteknek tartott előadást . Bemutata  a Milyenek a magyarok?, Milyenek még a magyarok?, és a Három a magyar igazság című könyveit.
A felnőtt rendezvény is tombola sorsolásával végződött, a fődíjat, a tortát egy rendszeresen könyvtárba járó olvasónk vitte el.
Generácíók találkozása: 2014. október 15 - én felnőttek és gyermekek együtt vettek részt kalácssütésben, így továbbadva a tudást a fiatalabbaknak.

 

Országos Könyvtári Napok

 

Mesevetélkedő a könyvtárban

2014. szeptember 30. - án délután a Népmese napja alkalmából interaktív vetélkedőt tartottunk a szeghalmi Nagy Miklós Városi Könyvtárban.7 csapat tette próbára a népmesékben való jártasságát. A 7 csapat természetesen 7 feladatot kellett,hogy teljesítsen. Az elmét csiszoló feladványokkal kezdődött a próbatételek sora. Miután sikeresen vették a gyerekek az akadályokat, következtek az ügyességet, kreativitást igénybe vevő feladatok. Mikor minden próbát teljesítettek, egy kis hamuban sült pogácsával verték el éhüket a résztvevők.

 

Gyermektábor 2014

Képek        Facebook

 

Szent Iván éj 2014

Képek          Facebook

 

Afrika arcai

2014. június 14

Afrika arcai egy háziorvos szemével, Dr. Jakkel Anna fotókiállítása. Ünnepályes megnyitót mondot Raymond Ibambo az AHU (African - Hungarian Union) főtitkára és Bartis Márton Szeghalom város alpolgármestere. Ezt követően Dr. Gyurácz Andrea írónő Szőke nő afrikában c. könyvéről és Az AHU gyermektámogatási programjáról, majd Szabó Györgyi az AHU gyermektámogatási koordinátora beszélt a bemakói gyermektámogatási programról.

Képek

 

Múzeumi Juniális

2014. június 6.-án a szeghalmi könyvtár és múzeum adott otthon a Békés Megyei Múzeumok Juniálisának. A rendezvényen a résztvevő múzeumok kiadványaikkal, tárgyaikkal foglalkozások bemutatásával népszerűsithették intézményüket. A rendezvény keretében résztvevő általános iskolai osztályoknak alkalmuk nyílt egy rövid kulturális programmal bemutatkozni.

Képek

 

Irodalmi est a könyvtárban

2014. május 16-án Kukorelly Endre íróval találkozhatot az érdeklődő közönség. A beszélgetést moderálta Molnár Lajos költő. Az est végén dedikálásra került sor.

Képek

 

Földközelben

2014. május 14-én a 110 éve született Szűcs Sándor a Háromföld krónikására emlékezett Nagy László néprajzos muzeológus.

Képek

 

Hang - Szín - Játék

2014. április 28-án Horváth Barbara fagottművész, Fábián Béla jazz gitárművész és Macskin Dávid trombitaművész tavaszi hangversenye.

Képek

 

"Magyar Holocaust Emlékév 2014"

2014. április 17.-én Balogh István történész tartott előadást a Békés megyei - szeghalmi - zsidóságról.

Képek               Videó

 

Költészet napja 2014

Ladányi Mihály költő születésének 80. évfordulója. közreműködők: Fehér József, Molnár Lajos költők és Mészáros Mihály színész.

Képek           Videó

 

Tibor Ernő Galéria

2014. március 3-án a nagyvárdi Tibor Ernő Galéria művészeinek nyílt kiállítása.

Képek

 

Balogh László estje

2014. február 21-én Balogh László kutató, író diavetítéssel egybekötött előadása legújabb könyvének bemutatójára

Képek

 

2014. január 23.-án Kocsis Csaba fotográfus, író, előadóművész „Az eltűnt idő nyomában” fotográfiai kiállításának megnyitója, ezt követően Pilátus a keresztúton című, legújabb verseskötetének bemutatója.

Képek     Videó

 

Luca-nap a könyvtárban

2013. december 13.-án Luca-nap volt a könyvtárban.

Képek                                                 Facebook

 

Mészáros Mihály színész előadói estje

2013. november 8.-án Mészáros Mihály színész adott "Közbevágott Pató Pál úr..." címmel humoros, zenés irodalmi műsort.

Képek                                   Képek a Facebookon

 

Csoma József kiállítása

2013. október 25én Csoma József művész tanár képeiből nyílt kiállítás

Képek

 

"Szeghalomban járván"

2013. október 18-án Mohos Péter és Vígh György a fotóművészet, líra és zene segítségével idézte meg a Sárrét (Szeghalom) múltját és jelenét.

Képek                          Facebook

 

Vámos Miklós közönségtalálkozója

2013.szeptember 24-én Vámos Miklós író volt a Könyvtár vendége.

Képek                         Még több kép

 

Gyerektábor

Képek

 

Szent Iván-éj

Képek

 

Magyari Barna estje

2013 . június 9.-án Magyari barna költő mutatta be legújabb kötetét A Lét horizontja címmel, valamint két népi íróról Erdélyi József és Kovács imréről tartott előadast.

http://www.szeghalomkonyvtar.hu/index.php/galeria/category/32-magyari-barna-estje.html

 

Szurovecz Kitti

Szurovecz Kitti általános iskolai tanulmányait Szeghalmon végezte, napjainkban a meglepetés magazin újságírója. Eddig öt könyve jelent meg: Smink nélkül, Gyémántfiú 1 és 2, Fényemberek 1 és 2. A gyémántfiú első része bekerült a Libri Aranykönyv Top 10-es listára.

Képek

 

Szoó Judit előadása

A Kilófaló sorozat szerzője járt a a könyvtárban 2013. április 26-án, mesélt fogyásról, életmódváltásról, sütésről-főzésről diétás módra.

Képek a rendezvényről

 

Költészet napja 2013

Képek

 

Húsvéti játszóház

2013. március 27-én játszóházban vehetek részt az érdeklődő gyerekek.

Képek

 

IstenNŐK - kis hibákkal könyvbemutató

Dr. Koncz István - a könyv szerzője - sok szállal kötődik Szeghalomhoz, itt járt általános és középiskolába, 76- 80 között a Péter András Gimnázium tanára volt. Dr. Koncz István pszicho-pedagógus, személyiségfejlesztő tréner és supervizor egyetemi tanár, beszélgetőtársa pedig Dr. Gesztelyi Tamás párkapcsolati mentálhigiénés szakértő.

Képek

 

Magyar kultúra napja

2013. január. 21.-én a kiskószák színjátszó csoport adott műsort a könyvtárban. A nagysikerű - Kosztolányi Dezső tíz legszebb magyar szava köré épülő- előadásban szavalat, versmondás és ének is elhangzott.

Képek

 

Miklós - hét 2012

2012. december 13-án,  a már hagyományosan megrendezett "Miklós - héten" Pápai Erika színművésznő tekintet vissza 25 év pályafutására nagy sikerű előadásában.

Képek

 

Vándorkiállítás

2012. december. 8-án  " Kastély szamarakkal, avagy mit keres a szamár szalonban"  című vándorkiállítás a Pro Musica kamarakórus közreműködésével nyílt meg.  A megynyitás után Bihari Kiss Endre mutata be a "Az Úr lova" című antólogiát, aminek egyik szerkesztője is.

A megnyitás képei megtekinthetőek: itt

 

Népmese Napja

2012. szeptember 27-én Csernik Szende székely mesemondó tartott nagy sikerű előadást nappal óvodásoknak és iskolásoknak. 18.00 óra után pedig felnőttek élvezheték az ekkor már pajzán történetekben is bővelkedő népmeséket.

Képek megtekinthetőek: Képek

 

Felíratkozás hírlevélre

Ki olvas minket

Oldalainkat 65 vendég és 0 tag böngészi

Keresés

Nyelvek

Hungarian English German Romanian

Ajánlott oldalak

Scroll to top