Költészet Napja

2018. április 11.

A Költészet Napja alkalmából szeretettel hívtunk és vártunk minden költészetet kedvelő és művelő irodalom barátot. A megjelentek felolvasták vegy elszavalták kedvenc verseiket. Többek közöt Wass Albert, Aranyosi Ervin és Sinka István versei hangoztak el.

Iró-olvasó találkozó Dóka Péter íróval

2018. április 10.

Április 10.-én Dóka Péter tartott író- olvasó találkozót Könyvtárunkban. Kreatív játékokkal tarkított előadása alkalmat adott a gyerekeknek fantáziájuk megmozgatására. Betyárvilág című könyve kapcsán vicces betyárok születtek meg a képzeletükben. Literes Ferkó, aki túl sokat iszik, vagy Vasas Lackó akinek olyan kemény az ökle, mint a vas.
Az ellopott zsiráf, a kékhajú lány, Hogyan lettem médiasztár?... többek között ezekről a könyveiről is kaptak a gyerekek érdekes, az elolvasásukhoz kedvcsináló információkat. Az előadás befejeztével vége-hossza nem volt a kérdések áradatának: Mennyi idő egy könyv megírása? Hol lakik? Megszabja-e a kiadó, hogy milyen témájú könyvet írjon? Van-e kutyája? És ha igen, mi a neve? A karaktereket élő személyekről mintázza-e?
Dóka Péter látogatása alkalmat adott a gyerekeknek, hogy szemtől szembe találkozzanak az egyik kötelező olvasmányuk (Hogyan lettem médiasztár?) szerzőjével a vidám, játékos előadás mind a gyerekeknek, mint a könyvtárosoknak egy élmény volt.

Goblen kiállítás

2018. március 23.

Kamarakiállítás Nyíri Judit goblen képeiből
Megnyitotta Macsári Józseg polgármester a Tildy Zoltán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulóinak közreműködésével
.

Magyar Kultúra Napja a Könyvtárban

2018. január 27.

Képzőművészeti a kiállítás!
Kiállítók Czebe Katalin és Deim Zsuzsanna.
Köszöntőt mondott Macsári József Szeghalom polgármestere.
Megnyitotta Szarkáné Bíró Piroska.