Galéria

Karácsony

2014.december 16.-án délután első osztályos gyerekeket láttunk vendégül. Vidáman búcsúztak a gyerekek, apró ajándéktárgyaikkal büszkélkedve. Igazi boldog karácsonyi hangulatban töltöttük a napot.

Mikulás 2014

Vidám zenés műsorral vártuk az óvodásokat 2014. december 5.-én.
A süni, katica, napocska, méhecske, virág csoportok versekkel,dalokkal készültek a télapó köszöntésére.

A rendezvény végén minden kisgyermek csomagot kapott a mikulástól.

Videó

Versszínház

2014. november 14-én Turek Miklós színész tartott előadást Radnóti Miklós költészetéről és életéről. Csaknem egy évtizede indított VERSSZYÍNHÁZi vállalkozásának fő célkitűzése, hogy a magyar közönség újra fölfedezze páratlan nyelvi értékeit, melyek egy igazán egyedülálló és figyelemre érdemes gondolat és érzelemvilágot közvetítenek.

Országos Könyvtári Napok

2014. október 14 - én délután vendégünk volt Lackfi János. Két előadást tartott a szeghalmi közönségnek, délután 15:00 - tól a gyerekekkel találkozott, Apám kakasa című könyvéből vicces verseket adott elő.
Az előző hét folyamán a kölcsönzések után tombola szelvényt osztottunk, melynek sorsolására az előadás után került sor. A fődíjat a tortát egy kisfiú nyerte, aki testvéreivel osztozhatott rajta.
17:00 - kor a felnőtteknek tartott előadást . Bemutata  a Milyenek a magyarok?, Milyenek még a magyarok?, és a Három a magyar igazság című könyveit.
A felnőtt rendezvény is tombola sorsolásával végződött, a fődíjat, a tortát egy rendszeresen könyvtárba járó olvasónk vitte el.
Generácíók találkozása: 2014. október 15 - én felnőttek és gyermekek együtt vettek részt kalácssütésben, így továbbadva a tudást a fiatalabbaknak.

Mesevetélkedő a könyvtárban

2014. szeptember 30. - án délután a Népmese napja alkalmából interaktív vetélkedőt tartottunk a szeghalmi Nagy Miklós Városi Könyvtárban.7 csapat tette próbára a népmesékben való jártasságát. A 7 csapat természetesen 7 feladatot kellett,hogy teljesítsen. Az elmét csiszoló feladványokkal kezdődött a próbatételek sora. Miután sikeresen vették a gyerekek az akadályokat, következtek az ügyességet, kreativitást igénybe vevő feladatok. Mikor minden próbát teljesítettek, egy kis hamuban sült pogácsával verték el éhüket a résztvevők.

Gyermektábor 2014

Facebook

Szent Iván éj 2014

Facebook

Afrika arcai

2014. június 14

Afrika arcai egy háziorvos szemével, Dr. Jakkel Anna fotókiállítása. Ünnepályes megnyitót mondot Raymond Ibambo az AHU (African - Hungarian Union) főtitkára és Bartis Márton Szeghalom város alpolgármestere. Ezt követően Dr. Gyurácz Andrea írónő Szőke nő afrikában c. könyvéről és Az AHU gyermektámogatási programjáról, majd Szabó Györgyi az AHU gyermektámogatási koordinátora beszélt a bemakói gyermektámogatási programról.

Múzeumi Juniális

2014. június 6.-án a szeghalmi könyvtár és múzeum adott otthon a Békés Megyei Múzeumok Juniálisának. A rendezvényen a résztvevő múzeumok kiadványaikkal, tárgyaikkal foglalkozások bemutatásával népszerűsithették intézményüket. A rendezvény keretében résztvevő általános iskolai osztályoknak alkalmuk nyílt egy rövid kulturális programmal bemutatkozni.