Iskola, óvoda és egyéb kulturális létesítmény épül Békéscsabán és a megye több községében
Állami támogatással négytantermes, földszintes iskola épül Pusztaottlakán. Kamuton ugyancsak állami támogatással négytantermes, emeletes iskolát emelnek. Szeghalmon bővítik a gimnáziumot, Gyulaváriban pedig ötven férőhelyes óvoda készül különálló óvónői lakással.
A községfejlesztési alapból és állami támogatással építenék Békésen, a III. számú általános iskolában egy műhelytermet, Kevermesen kéttantermes iskolát, Békéscsabán 50 férőhelyes óvodát, az ilyen szempontból eddig mostoha perifériális részen, a Hajnal utcában. Telekgerendáson befejezéshez közeledik egy, ugyancsak 50 férőhelyes óvoda, Köröstarcsán pedig korszerű napközis konyha épül. Nagybánhegyesen 2 200 000 forintot fordítanak községfejlesztési alapból művelődési otthonra. Felújítják a szeghalmi leány- és fiúkollégiumot.
A sok szép építkezés okozta örömbe némi üröm is vegyül. A Békéscsabára tervezett és várva várt 12 tantarmes gimnázium építésébe még mindig nem tudtak belefogni, mivel a városi tanács nem talált megfelelő helyet a felépítésére. Viszont a vásártéri lakóházakkal egy időben — komplex beruházásból — nyolctantermes általános iskolát emelnek, amelyet később 16 tantermessé bővítenek.
Orosházán bővítik az állami zeneiskolát. Koncert- és zenetermet építenek hozzá. Gyulán is épül zeneiskola, továbbá egy korszerű napközis konyha.
200 ezer forint értékű társadalmi munka
(Tudósítónktól)
Az elmúlt év májusában kezdték meg a törpevizmű építését Szeghalmon. Eddig összesen 14 200 méteres szakaszon helyezték el a vezetékeket, összesen 60 kifolyóval. Felállították a hydroglobust és két víztárolót is építettek. Az eddigi költség közel ötmillió forint. A próbaüzemeltetést június 5-én megkezdték.
A vízmű építését és a hálózatbővítést segítette a község lakossága is: összesen 200 ezer forint értékű társadalmi munkát végeztek a vezeték lefektetéséhez szükséges árkok ásásában és betemetésében. A társadalmi munka révén 12,6 millió forint helyett lényegesen kevesebbe kerül a vízmű építése. A vízmű eddig elkészült szakaszát előreláthatólag július elsején adják át rendeltetésének.

Skip to content