Békés Megyei Népújság 4. évf. 188. (1959.08.12)

Augusztus 15-én mutatkozik be először az újjászervezett földművesszövetkezeti színjátszó csoport Szeghalmon
(Tudósítónktól)
A szeghaimi földművesszövetkezet dolgozói a szakszervezet kezdeményezésére újjászervezték a tánc- és színjátszó csoportot.Mészáros Ferencet bízták meg a kultúrcsoport vezetésével, aki lelkes munkával látott hozzá a színjátszó és tánccsoport szervezéséhez.
A csoport augusztus 15-én, szombaton este 8 órakor mutatkozik be a szövetkezet Vörös Csillag Éttermében, ahol több egyfelvonásos színdarabbal, jelenetekkel és népi tánccal szórakoztatja majd közönséget.

Szerző: nmvkadmin | Közzétéve: , telt el a közzététel óta

Békés Megyei Népújság 4. évf. 183. (1959.08.06)

Szeghalmi Dózsa – Mezőberényi Medosz 2:1 (1:0)
Szeghalom, 500 néző, vezette: Lévai.
Szeghalom: Deák – Halász, Vígh, Bakos – Csiga, Hajdú – Weigert, Hidai, Rigó, Papp, Jákó.
Mezőberény: Kiszely – Kovács, Buckó, Botyánszky – Berg, Krappán – Halász, Jakab, Hajdú, Prekop, Litauszky.
Nagy lendülettel kezdett mindkét csapat, de csak mezőnyjáték folyt, mert a gólhelyzeteket a sokat pepecselő csatárok elől a gólzáró védők mindig hárítani tudták. A sok meddő támadás után már úgy látszott, hogy döntetlen marad az eredmény az I. félidő¬ben, amikor a 40. percben Papp távolról váratlanul kapura lőtt és a labda a jobb felső sarokban kötött ki.
Szünet után előbb a vendégek támadtak többet, de eredménytelenül. Majd a Dózsa támadásai következtek, de az ismételt támadások során csak a 80. percben sikerült Pappnak egyéni akcióból lőtt góllal növelni az előnyt, öt perc múlva Jakab erős lövést küldött a hazai kapu jobboldalába, a labda Vígh lábát érintve az ellenkező sarokba esett.
Jók: Deák (a mezőny legjobbja), Halász, Papp, illetve Halász, Jakab, Buckó.

Szerző: nmvkadmin | Közzétéve: , telt el a közzététel óta

Békés Megyei Népújság 4. évf. 183. (1959.08.06)

Huszár Anna, Szeghalom. – Első gimnazista létére biztatóan jó verseket ír. Kifejezései, képei változatosak. A „Forrás” és „Est” című versei is erről tanúskodnak. A szótag számmal és a „lejti-lengeti”-vel még kissé viaskodik, ám ez olyan hiba, mit ismert költök verseinek tanulmányozásával maga is megállapíthat és kiküszöbölhet. Témáinak területét világlátásának szélesedésével egyidejűleg bővítse, s akkor költészete együtt gazdagodik életével.

Szerző: nmvkadmin | Közzétéve: , telt el a közzététel óta

Békés Megyei Népújság 4. évf. 179. (1959.08.01)

Csépelik az olajlent
A szarvasi, a gyomai, a szeghalmi járásban megkezdték az olajlen betakarítását is. Nyolcszáz holdon termeltek az említett járasok határában olajlent. Most ez a növényféleség is bő termést igér. A próbacséplések alkalmával megállapították, hogy egy-egy holdról négy és fél-öt és fél mázsa termésre lehet számítani. Ez csaknem kétszerese a korábbi évek átlagának.

Szerző: nmvkadmin | Közzétéve: , telt el a közzététel óta

Békés Megyei Népújság 4. évf. 172. (1959.07.24)

– A SZEGHALMI járásban alakult, ősszel kezdő tsz-ekben a már meglévő és az ezután felvásárlásra kerülő állatok részére a szükséges takarmányt máris biztosították: tavasszal megfelelő t¬rületen takarmánygabonát vetettek. Az állattenyésztési és növénytermelési brigádokat megalakították, több új tsz-nek már agronómusa és állattenyésztési szakembere is van.

Szerző: nmvkadmin | Közzétéve: , telt el a közzététel óta

Békés Megyei Népújság 4. évf. 172. (1959.07.24)

Ülésezett a szeghalmi járás pénzügyi bizottsága
Július 21-én, kedden egesznapos értekezleten vitatták meg a szeghalmi járási pénzügyi dolgo¬zói a községek adófizetési helyze¬tét A második negyedévi adóter¬vet 118 százalékra téliesítettek. Egyedül Bucsa az, ahol csak 91 szá¬zalékban tettek eleget a tervnek. A körösIadányi tanács dolgozói vállalták, hogy a harmadik negyedévi adótervet időben teljesítik. A felajánláshoz csatlakozott a vésztői és a körösújfalui tanács is.

Szerző: nmvkadmin | Közzétéve: , telt el a közzététel óta
Skip to content